Curs ECMF - Proiect Servomecanisme

Incarcat la data: 12 Ianuarie 2010

Autor: Comanescu Emanuel

Pret: 50 credite

Numar pagini: 19

Tip fisier: zip

Marime fisier: 46 kb

1 (1 review)

Un servomotor se compune dintr-un motor electric de curent continuu, un reductor cu roti dintate si un potentiometru legat la iesirea din reducotr pentru a oferi informatii circuitului de comanda despre pozitia arborelui de iesire. Circuitul de comanda primeste impulsuri de durata variabila, impulsuri care sunt interpretate ca o anumita variatie a unghiului arborelui de iesire si in functie de pozitia potentiometrului motorul este actionat intr-un sens sau altul pana arborele de iesire ajunge la pozitia dorita.


Reductorul are o constructie compacta si in functie de momentul solicitat la iesire poate fi confectionat din nylon, PVC sau bronz. Este alcatuit din 7 roti dintate, de module diferite ce asigura transmiterea miscarii de la electromotor la arborele de iesire in limita vitezei de lucru si cu momentul de iesire solicitat.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Curs ECMF - Proiect Servomecanisme". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSElectronica industriala