Curs Electronica Digitala

Incarcat la data: 29 Septembrie 2010

Autor: lucrari licenta

Pret: 80 credite

Numar pagini: 32

Tip fisier: zip

Marime fisier: 249 kb

1 (1 review)

Electronica digitala este o disciplina aplicativa care are ca scop studierea semnalelor digitale, a dispozitivelor digitale cit si proiectarea dispozitivelor digitale. Sunt cunoscute 2 tipuri de baza de dispozitive digitale: 1.Dispozitive digitale cu logica cablata-principiul de functionare la asa dispozitive este bazat pe schema sa exterioara si ulterior nu mai poate fi schimbata. 2.Dispozitiv cu algoritm de functionare prin programare- principiul de functionare depinde de programul introdus de utilizator si ulterior poate fi schimbat prin schimbarea programelor.

Semnal-proces fizic destinat pentru transportarea de informatie.
Semnalele au un sir de parametric informative, care sunt modulati cu informatia utila.
Semnalele poseda si parametric neinformativi.
Sunt cunoscute 2 tipuri de baza de semnale:
1.Semnale analogice- sint semnalele care sint destinate continuu in timp iar parametrii informative pot primi un sir infinit de valori.
2.Semnale digitale(numerice)- sint definite discret in timp iar parametrii informative pot primi un sir finit de valori.   
Semnalele digitale au un sir de avantaje:
1.Metode simple de prelucrare a informatiei
2.Informatia poate fi usor reprezentata intr-un mod de percepere a omului.
Semnal analogic-este continuu in timp si poate primi un sir de parametri infiniti in timp.
 In electronica digitala aceste valori a semnalului binar mai sint numite si valori logice, 0 este numit fals, iar 1 ca adevarat. Aceste valori sunt relative si in dependenta de tipul dispozitivelor digitale si texnologiile lor de fabricare sub aceste valori pot fi tensiuni atit + cit si -.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Curs Electronica Digitala". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: DIGITALAcurs electronica
Bustiera pentru fitness Dri-Fit Swoosh Bustiera pentru fitness Dri-Fit Swoosh Caracteristici Tip: bustiera Sustinere: medie Gen: femei Colectie: Spring-Summer - Autumn-Winter...
Pantofi sport tricotati Tanjun Pantofi sport tricotati Tanjun Caracteristici Pentru: fete Culoare: negru Imprimeu: uni Stil: casual Tip talpa: plata - joasa...
Tenisi de piele cu detalii peliculizate Jaysen Tenisi de piele cu detalii peliculizate Jaysen Caracteristici Tip: tenisi Culoare: alb Stil: casual Material: piele intoarsa - piele Varf:...