curs electrotehnica

Incarcat la data: 21 Mai 2010

Autor: micu madalina

Pret: 80 credite

Numar pagini: 55

Tip fisier: zip

Marime fisier: 1202 kb

3,3 (3 review-uri)

1.1. Clasificarea marimilor electrice
    a) Dupa modul de obtinere al energiei de masurare:
    Marimi active: sunt acele marimi care au asociata o energie, din care o parte poate fi utilizata in procesul de masurare. Raportul intre energia totala, pe care o poseda marimea respectiva si energia folosita pentru masurare trebuie sa fie cat mai mare, astfel incat sa nu se afecteze valoarea marimii masurate. Exemplu de marimi active: temperatura, tensiunea electrica, intensitatea curentului electric.
    Marimi pasive: sunt acele marimi care nu poseda o energie proprie liberabila. Pentru masurarea lor este necesar sa se recurga la o sursa de energie auxiliara. Exemple de marimi pasive: masa, rezistenta, capacitatea, inductivitatea.

 

    b) Dupa aspectul dimensional-spatial:
    Marimi scalare: complet determinate printr-un singur numar.
    Marimi vectoriale: caracterizate prin: modul(intensitate), directie si sens.
    c) Dupa modul de variatie in timp:
    Marimea constanta: este acea marime care nu isi modifica valoarea in timp, avand doar doi parametrii, amplitudine si polaritate.
    Marimea determinista: este acea marime a carei evolutie in timp este previzibila, putand fi descrisa printr-o functie matematica si la care imprevizibilul intervine intr-o mica masura.
    Marimea aleatoare: prezinta variatii neprevizibile, valorile pe care le ia in diverse momente de timp fiind intamplatoare. Aceste marimi nu pot fi caracterizate decat in sens probabilistic cu ajutorul metodelor statistice.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "curs electrotehnica". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSELECTROTEHNICAcurs ingineriecurs electrotehnica
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...