Echipamente electrice si electronice pentru autovehicule

Incarcat la data: 24 Iunie 2010

Autor: bugaty ever

Pret: 80 credite

Numar pagini: 77

Tip fisier: zip

Marime fisier: 665 kb

Echipamentele electrice si electronice ale autovehiculelor reprezinta o componenta importanta de care depinde buna functionare a acestora, caracterizata prin randament maxim, consum de combustibil si nivel de poluare minime. Pentru ca parametrii amintiti sa se incadreze in normele stabilite de firmele constructoare si de organismele internationale, pentru a inlocui anumite echipamente electrice sau pentru a realiza functii noi, a fost necesara introducerea masiva a electronicii.

Rolul echipamentelor electrice si electronice ale autovehiculelor rutiere este urmatorul:
a) asigura functionarea motorului cu ardere interna (ex. sistemul de pornire electrica, sistemul de aprindere electrica si electronica, sistemul de injectie a combustibilului cu comanda electronica);
b) asigura securitatea activa a autovehiculului (ex. sistemul de iluminat electric, sistemul de semnalizare acustic si luminos, sistemul de curatire a parbrizului, sistemul de antiblocare - ABS etc);
c) asigura marirea confortului in conducerea autovehiculului (ex. comanda sistemului de directie cu servomotor, comanda suspensiei, transmisiile automate, comanda pentru rulare cu viteza constanta, instalatiile de conditionare a aerului).
d) asigura supravegherea functionarii diferitelor subansamble ale autovehiculului (ex. sistemul de control electric si electronic, sistemul de semnalizare, sistemul complex de informare).

Echipamentul electric si electronic al autovehiculului se clasifica in sisteme care functioneaza independent si indeplinesc anumite functii. Sistemul care uneste toate sistemele componente ale echipamentului electric al autovehiculului este sistemul de alimentare cu energie electrica.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Echipamente electrice si electronice pentru autovehicule". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: EchipamenteAutovehiculecurs electronica
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan