Generatori optici cuantici: laseri si maseri

Incarcat la data: 03 Decembrie 2010

Autor: Marius

Pret: 50 credite

Numar pagini: 14

Tip fisier: zip

Marime fisier: 1850 kb

Termenul Laser este format din initialele cuvintelor englezesti Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation, adica amplificatoare de lumina prin efect de emisie stimulata a radiatiei. Aceste surse de lumina coerente au caracteristicile fundamentale de a fi monocromatice, cu directionalitate deosebita si intensitate foarte mare.

Ideea de baza a amplificatorilor cuantici consta tn recunoasterea faptului ca emisia spontana a radiatiei electromagnetice este legata de distributia energetica a atomilor si moleculelor aflate tn conditii termodinamice de echilibru. Pentru un sistem de particule N care prezinta doua stari energetice W1 respectiv W2, distributia de particule N1 si N2 aflate tn starile energetice respective urmareste legea exponentiala data de relatia Boltzmann:
unde   este constanta lui Boltzmann,    este diferenta de energie emisa sau absorbita la tranzitiile dintre nivelele energetice metastabile W1 si W2.
   
Realizarea unei emisii stimulate sau induse necesita obtinerea unei tranzitii simultane pentru un grup mare de atomi aflati tntr-o stare energetica excitata. tn urma acestei tranzitii coerente fazele de oscilatie ale emisiilor provenite de la diferiti atomi vor fi corelate si dau nastere unui puls de radiatie de mare intensitate. Aceasta situatie este realizabila prin inversarea numarului de atomi existenti tn starile energetice respective, astfel sa se realizeze conditia N2>N1 pentru termenul pozitiv  . Temperatura exprimata din legea lui Boltzmann indica o valoare pozitiva pentru situatia N2<N1, conform expresiei:

 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Generatori optici cuantici: laseri si maseri". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: INDUSTRIALALASERIcurs electronica
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...