Programarea Controlerelor Germane VIPA si SIMATIC

Incarcat la data: 02 Decembrie 2010

Autor: Marius

Pret: 80 credite

Numar pagini: 59

Tip fisier: zip

Marime fisier: 6467 kb

Toate controlerele modulare sunt concepute pentru a fi dirijate de 2 programe: 1)  programul de exploatare (de sistem), instalat de uzina producatoare; 2) programul utilizatorului (de automatizare propriu zisa), elaborat si introdus in controlere de utilizator in conformitate cu cerintele individuale ale obiectului sau de automatizare.
     
Programul de exploatare asigura pornirea, oprirea, diagnosticarea controlerului, gestionarea memoriei si comunicarea lui cu toate componentele interioare sau exterioare, apelarea si dirijarea generala a programului utilizatorului. Una din functiile principale ale acestei dirijari o constituie functionare ciclica a programului utilizatorului, ceea ce si asigura comanda automata a obiectului de automatizare in timp real.
    
Programul utilizatorului poate sa necesite foarte multe functii de automatizare, atat tipice, cat  si speciale. Pentru simplificarea elaborarii acestui program si utilizarea in masa a controlerelor, companiile producatoare au studiat la maximum functiile diferitor sisteme de automatizare, divizandu-le in functii standardizate relativ simple cu utilizare in masa si functii speciale complexe cu o utilizare mult mai ingusta.  Pentru ambele grupe de functii aceste companii au elaborat blocuri standardizate virtuale, introducandu-le in softurile de programare ale controlerelor. Ca urmare, aceste blocuri pot servi pentru utilizator ca module de creare a programului de automatizare, ceea ce usureaza si urhenteaza elaborarea acestui program.

Pentru aceasta s-au propus, de asemenea, si limbaje standardizate relativ simple de programare (LAD; FBD si STL), despre care s-a mentionat in paragraful 2.1. in prezent un astfel de concept modular de programare este considerat pentru instalatiile industriale complexe ca concept optim, deoarece el asigura nu numai programarea, ci si proiectarea sau modernizarea rapida si efectiva a intregului sistem de automatizare.

 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Programarea Controlerelor Germane VIPA si SIMATIC". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: PROGRAMAREcurs electronicavipasimatic
Jacheta usoara verde oliv inchis Jacheta usoara verde oliv inchis Descriere produs:Tip: jachetaCuloare: verde oliv inchisMaterial: usorDetalii: margini...
Jacheta usoara violet inchis Jacheta usoara violet inchis Descriere produs:Tip: jachetaCuloare: violet inchisMaterial: usorDetalii: margini...
Camasa alba in dungi Camasa alba in dungi Descriere produs:- camasa alba cu dungi albastre- imprimeu text pe partea din spate- guler...