CURS FILOSOFIE: DIALECTICA ACTUALA

Incarcat la data: 21 Mai 2008

Autor: luminita carol

Pret: 80 credite

Numar pagini: 133

Tip fisier: zip

Marime fisier: 189 kb

Societatea contemporana, descendenta directa a revolutiei burgheze petrecute in epoca moderna si mostenitoare a unor orizonturi de realizare umana intrevazute inca din Antichitate, pe care le-a reinnoit epoca Renasterii si le are in vedere ca ideal de infaptuire ideologica umanista pana in zilele noastre, este supusa celui mai patrunzator dinamism. Unul pe care oamenii nu-l percep in toate dimensiunile lui realizatorii si umanizatoare. Ceea ce s-a innoit, aproape radical in ultimul veac, in substanta conditiei umane li se pare a fi in firea lucrurilor si a tine de naturalul acestei conditii si cu greu sunt intrevazute ipostazele umanului in deceniile urmatoare.


Numai cand oamenii scruteaza timpul trecut, acum pe intervalul unei singure generatii, constata schimbarea, curgerea lumii si ii napadesc nu doar puseuri nostalgice, ci si reprosuri autocritice in legatura cu conformismele pe care le-au trait si le-au acceptat in conditia lor existentiala si axiologica dintr-o vreme acum revoluta. De parca ei n-ar fi vazut si n-ar fi actionat in directia revolutionarii timpurilor ce le-au incarcerat innoirea si realizarea. De aici decurge situarea lor permanenta in mirare.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "CURS FILOSOFIE: DIALECTICA ACTUALA". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSdialectica
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan