Filosofia - modalitate specifica de reconstructie a lumii

Incarcat la data: 27 Iunie 2010

Autor: rares cristian

Pret: 80 credite

Numar pagini: 40

Tip fisier: zip

Marime fisier: 55 kb

Filosofia s-a nascut din nevoia permanenta a omului de a sti cine este el in aceasta lume, care-i specificul existentei sale in raport cu natura si societatea in care traieste, din necesitatea de a avea constiinta lucida de sine si de tot ceea ce-l inconjoara. Dupa cum o definea Constantin Noica,  filosofia este ideea „una din formele de intoarcere a omului la sine”, a constiintei de sine.


Filosofia a  ocupat si ocupa un loc aparte in viata spirituala a lumii, fiind o forma a culturii cu particularitati, functii si finalitati specifice in cunoastere, explicarea, interpretarea si aprecierea relatiilor complexe dintre om si lume.


Pentru a actiona la intamplare omul are nevoie de filozofie singura forma a culturii in masura sa ofere o conceptie despre lume luata in totalitatea ei si raportata la om, sa coordoneze in mod integrator valorile cunoasterii cu celelalte valori umane.

Aparuta din nevoia de teoretizare a diverselor raspunsuri la marile probleme ale existentei in general si ale existentei umane in special, filosofia s-a conturat ca mod distinct de gandire si ca domeniu specializat al culturii, delimitandu-se de alte tipuri de „reconstructie” a lumii (mistic, religios, stiintific), acum aproximativ 3000 de ani, in sec. X – IX  i.e.n. in China si India si sec. VII – VI i.e.n. in Grecia.


Textul de mai sus reprezinta un extras din "Filosofia - modalitate specifica de reconstructie a lumii". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: UMANEReconstructiacurs filosofie
Bustiera pentru fitness Dri-Fit Swoosh Bustiera pentru fitness Dri-Fit Swoosh Caracteristici Tip: bustiera Sustinere: medie Gen: femei Colectie: Spring-Summer - Autumn-Winter...
Pantofi sport tricotati Tanjun Pantofi sport tricotati Tanjun Caracteristici Pentru: fete Culoare: negru Imprimeu: uni Stil: casual Tip talpa: plata - joasa...
Tenisi de piele cu detalii peliculizate Jaysen Tenisi de piele cu detalii peliculizate Jaysen Caracteristici Tip: tenisi Culoare: alb Stil: casual Material: piele intoarsa - piele Varf:...