Filosofia lui Etiene Gilson - De la avantul calolingian la secolul al X-lea

Incarcat la data: 12 Martie 2010

Autor: burlacu alin

Pret: 50 credite

Numar pagini: 32

Tip fisier: zip

Marime fisier: 94 kb

Originile miscarii filozofice medievale sunt legate de efortul lui Carol cel Mare de a imbunatati starea intelectuala si morala a popoarelor pe care le conducea. Imperiului carolingian ii placea sa se considere prelungirea in timp a vechiului imperiu roman. Era cu totul altceva, insa discontinuitatea care se observa atunci in istoria politica se compenseaza printr-o remarcabila continuitate in istoria culturii. Imperiul roman a murit, dar Biserica catolica ii va salva cultura de la dezastru, impunind-o popoarelor din Occident.


TRANSMITEREA CULTURII LATINE
Roma nu asteptase invaziile anglo-saxone ca sa-si trimita misionari in Bri-tannia Maior, iar o parte din populatiile celtice din insula fusese deja crestinata. Dar anglo-saxonii erau inca pagini, si nici britanii, nici preotii lor nu pareau sa simta nici cea mai mica dorinta de a-si ajuta cotropitorii sa ajunga in rai. La lista pacatelor care, dupa spusele istoricului lor Gildas, le-au adus pedeapsa cerului, Beda adauga nepasarea de care dadeau dovada in a-i invata credinta crestina pe saxonii, sau englezii, "care locuiesc in Britannia impreuna cu ei".

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Filosofia lui Etiene Gilson - De la avantul calolingian la secolul al X-lea". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSFILOZOFIE
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan