Realismul

Incarcat la data: 01 Februarie 2010

Autor: Butnaru Alina

Pret: 50 credite

Numar pagini: 10

Tip fisier: zip

Marime fisier: 24 kb

1.Fundamentarea teoriei realiste: E.H.Carr
Prima critica importanta la adresa idealismului liberal a fost propusa de un reprezentant britanic al R.I,  E.H.Carr. In lucrarea The Twenty Years Crisis(1939), Carr argumenteaza ca, ganditorii liberali au interpretat total gresit evenimentele istorice si au avut o intelegere total gresita a naturii R.I. aceasta intelegere se datoreaza faptului ca, reprezentantii liberalismului au considerat ca R.I pot si trebuie sa fundamentate pe armonia intereselor dintre state si popoare. Conform lui Carr, premisa necesara pt a intelege dinamica politicii internationale este complet opusa: se presupune ca exista conflicte de interese profunde atat intre state cat si intre popoare. Astfel, unele state si unele popoare au o pozitie mai buna decat alteele in context international, si, ca urmare a acestui avantaj relative, acestea incearca sa-si apere pozitia privilegiata pe care o au, ceilalti actori internationali numite have-nots, incearca sa modifice aceasta stare de fapt.

Pentru Carr, R.I rep lupta continua dintre astfel de interese si dorinte, manifestari conflictuale, iar din acest motiv politica internationala ofera imaginea unei lumi a conflictului, si nu una a cooperari.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Realismul". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: REALISM