SINTEZA LOGICA: LOGICA GENERALA

Incarcat la data: 15 Mai 2008

Autor: cornel sandulescu

Pret: 50 credite

Numar pagini: 23

Tip fisier: zip

Marime fisier: 30 kb

5 (1 review)

Momente fundamentale in dezvoltarea logicii
Istoria logicii poate fi impartita cu aproximatie in trei perioade: logica traditionala (clasica), logica epocii moderne, logica contemporana. Abia cu scrierile lui Aristotel putem vorbi de o intemeiere a primei teorii logice. in perioada post-aristotelica, logica s-a dezvoltat atât in directia trasata de "Organon", cat si pe cale diferita, datorita ganditorilor din scoala megarica.


Renasterea si epoca moderna abandoneaza problematica si metodele logicii clasice, oferind o noua paradigma. Ea este creata de Antoine Arnauld si Pierre Nicole, cunoscuti logicieni de la Port-Royal. Modul dominant de abordare a logicii cunoaste o serie de influente gnoseologice si in special psihologice. Cei doi autori francezi propun o constructie tetradica a logicii: notiunea, judecata, rationamentul, metodologia. Dar conceptia care va deveni clasica in perioada moderna si resimtita chiar pâna in deceniul 6 al secolului al XXlea este cea a triadei: notiune, judecata, rationament.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "SINTEZA LOGICA: LOGICA GENERALA". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSLOGICAFILOZOFIE
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan