Curs Institutii de credit

Incarcat la data: 11 Mai 2010

Autor: robescu alina

Pret: 100 credite

Numar pagini: 193

Tip fisier: zip

Marime fisier: 830 kb

Recenta aderare a Romaniei la Uniunea Europeana a insemnat si pregatirea sistemului bancar pentru o noua calitate a activitatii, pentru competitivitate si concurenta. Pregatirile sectorului bancar pentru integrarea in U.E. au inceput demult si sau intensificat o data cu adoptarea monedei EURO.

In ultimii ani, accentul perfectionarii activitatii bancare a fost pus pe reorganizarea sistemului, cresterea prudentialitatii bancare, abordarea calitativnoua a aderarii capitalului si a riscului. Un loc important in cadrul preocuparilor legate de sectorul bancar il ocupa in ultima perioada de timp, imbunatatirea legislatiei bancare, care tine seama in mult mai mare masura de legislatia, practicile si uzantele sistemului bancar european.

In aceasta ultima privinta, avem in vedere cel putin urmatoarele repere;
- Implementarea Acordului Basel II (2004);
- Legea nr.312/2004 privind Statutul Bancii Nationale a Romaniei;
- Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr.99/2006;
- Legea bancara nr.227/2007
Aceste documente legislative au avut la baza mai multe acte normative ale UE. Printre care si Directiva nr.2006/48/CE din 2008 a Parlamentului European. Prin aceste acte normative se trece la o abordare mai larga a activitatii bancar-monetar-financiare. Bancile sunt incluse in institutiile de credit, avand in vedere referirile actelor
normative bancare aflate in vigoare in Uniunea Europeana.

Aceasta conceptie si structurare a entitatilor care se ocupa cu moneda, banii, creditul, platile sunt agreate si de Comitetul de la Basel pentru supraveghere bancara. Noile prevederi ale Acordului Basel II conexioneaza cerintele de capital in mai mare masura cu propriile estimari ale institutiilor de credit in procesul de management al riscurilor.

OUG nr 99/ 2006 si Legea nr.227/ 2007 privind institutiile de credit si adecvarea capitalului asigura transpunerea directivelor comunitare in domeniul bancar si al altor institutii de credit. Subliniem in acest sens si inca de la inceputul acestui curs universitar ca bancile constituie de departe cea mai importanta, chiar vasta veriga a institutiilor de credit. Avand in vedere si profilul didactic, adica specializarea Finante-Banci, in curs se vor regasi in principal aspecte ale activitatii bancare. Evident ca vor fi prezentate si particularitatile altor institutii de credit in manifestarea proceselor monetar-financiare si a pietelor monetarfinanciare. De altfel, ponderea acordata bancilor in actele normative in totalul institutiilor de credit, confirma, o data in plus ca bancile inseamna aproape totul.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Curs Institutii de credit". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSCreditFINANTEinstitutii de credit
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan