Finante Publice: tema 1

Incarcat la data: 23 Ianuarie 2013

Autor: Miu Raluca

Pret: Gratuit

Numar pagini: 4

Tip fisier: zip

Marime fisier: 15 kb

Din punct de vedere etimologic cuvintul "Finante" are originea in limba latina si inseamna "plata in bani"'. In secolele 14-15 in Franta circulau expresii ca „finace” - o suma de bani sau venit al statului, "finances - patrimoniul statului. In secolull6, in limba germana se folosea expresia "finaz" - plata in bani.

Conceptul de finante s-a conturat pe fundalul practicarii formelor de exprimare baneasca a diferitelor procese economice, sociale si in legatura cu aparitia si dezvoltarea primelor forme statale de organizare a societatii. Continutul finante reliefeaza procese de exprimare valorica si miscare a valorii sub forma baneasca, pentru satisfacerea nevoilor de desfasurare a diverselor activitati.

Deci notiunea finante descauneaza sume de bani sau conturi banesti ce se administreaza de catre stat, persoane juridice sau persoane fizice ca si forma sub care se realizeaza procesele de adunare si distribuire a resurselor banesti in cadrul activitatilor economico-sociale (impozitele, subventiile, alocatiile).

Conceptul de finante poate fi privit sub doua aspecte:
- in sens restrins - vizeaza operatiunile, procesele si relatii economice efectuate in  forma  baneasca,  dar desemnind in  esenta procesul  de repartitie al produsului national.
- in sens larg - conceptul de finante include ansamblul  operatiunilor banesti legate nu numai de repartitia produsului national, ci si de cele
privind formarea, circulatia si consumul produsului national.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Finante Publice: tema 1". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: Cursuricurs finantefinantele publice
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan