Finante Publice: tema 3

Incarcat la data: 23 Ianuarie 2013

Autor: Miu Raluca

Pret: Gratuit

Numar pagini: 8

Tip fisier: zip

Marime fisier: 15 kb

Mecanismul financiar este o componenta de structura functionala a mecanismului economic. Mecanismul economic reprezinta ansamblu de procese, tehnici si instrumente de reglare a activitatii economico - sociale.

Mecanismul financiar concentreaza procesele, tehnicile si instrumentele de reglare a activitatii financiare care se concretizeaza prin operatiuni si fluxuri financiar – monetare ce se deruleaza in contextul activitatii economico - sociale de ansamblu.
Mecanismul financiar depinde de tipul societatii care la rindul ei  poate fi de doua tipuri:

1).economia centralizata, socialista.
2)economia de piata care se bazeaza pe asa numite procese de autoreglare, presupune un mecanism bazat pe adaptabilitatea la conditiile de derulare a fluxurilor financiare monetare.

In conditiile cresterii rolului statului in economie de piata in conformitate cu doctrine economice care accepta si argumenteaza necesitatea interventiei statului in economie  se presupune utilizarea tot mai frecventa a instrumentelor financiar - monetare pentru reglarea activitatii social - economice.

Deci, mecanismul financiar reprezinta mod de organizare a fluxurilor financiar - monetare, si mod de constituire, distribuire, utilizare a fondurilor banesti financiare.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Finante Publice: tema 3". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: Cursuricurs finantefinantele publice
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan