Finantele intreprinderii

Incarcat la data: 09 Octombrie 2011

Autor: anishoara

Pret: 80 credite

Numar pagini: 276

Tip fisier: zip

Marime fisier: 4094469 kb

Societatile comerciale producatoare de bunuri si servicii isi desfasoara activitatea in contextul actiunii legilor specifice economiei de piata, unde mecanismul economico-financiar ofera instrumente si posibilitati de actiune specifice, dar impune in acelasi timp si anumite restrictii. Oportunitatile si restrictiile generate de mediul financiar permit definirea obiectului finantelor si al gestiunii financiare a intreprinderilor.

 

Intre finantele si gestiunea financiara a intreprinderii exista o stransa interdependenta, avand in vedere faptul ca teoria financiara este preponderenta in cadrul finantelor intreprinderii, iar practica financiara concreta da continut gestiunii financiare. Gestiunea financiara ofera tehnicile si metodele privind practica financiara pentru procurarea capitalului necesar si alocarea lui eficienta.

 

Practica financiara la nivelul agentilor economici se concretizeaza in: analiza financiara; planificarea financiara; gestiunea financiara pe termen scurt; strategia financiara; evaluarea patrimoniala si financiara a intreprinderii. Finantele intreprinderii se coreleaza tot mai strans cu comportamentele si operativitatea pietei financiare, considerata ca o structura institutionala de sprijin in vederea asigurarii capitalului intreprinderii. De aceea, problematica gestiunii financiare si continutul sau tehnic sunt strans legate de contextul intern si mediul extern al intreprinderii. in aceste conditii, este necesar sa se identifice si sa se puna in evidenta aspectele universale dovedite in teoria si practica financiara si, de asemenea, aspectele ocazionale, circumstantiale si locale, proprii tipului de intreprindere sau contextului national.

 

Prezenta si importanta pietei financiare obliga managementul financiar sa tina cont de posibilitatile oferite de aceasta si sa optimizeze structura financiara a intreprinderii. Continutul finantelor intreprinderii poate fi sintetizat in matricea financiara: deciziile de finantare, deciziile de investitii si politica dividendelor. Astfel, in binomul surse-investitii rezida una din laturile distinctive ale finantelor intreprinderii, alaturi de optimizarea structurii financiare si de politica dividendelor.

 

De asemenea, continutul finantelor intreprinderii vizeaza asigurarea echilibrului financiar si a capacitatii de plata a intreprinderii pentru a evita producerea de dezechilibre si situatii de crize acute.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Finantele intreprinderii". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: FINANTEIntreprinderesocietati comerciale