Gestiunea Financiara a Intreprinderii - consideratii generale

Incarcat la data: 25 Octombrie 2010

Autor: Marius

Pret: 80 credite

Numar pagini: 40

Tip fisier: zip

Marime fisier: 81 kb

Notiunea de gestiune provine de la latinescul “gestio” sau frantuzescul “gestion” cu inteles de organizarea administrarii unui patrimoniu in toata complexitatea sa. Prin gestiune in sens larg se intelege ansamblul normelor privitoare la conservarea, administrarea si dreptul la dispozitie asupra unui patrimoniu .

Conform Dictionarului Explicativ al Limbii Romane, prin gestiune se intelege:”administrarea bunurilor unei intreprinderi, institutii sau persoane; raspunderea pastrarii bunurilor si a manuirii fondurilor unei intreprinderi, institutii sau persoane; ansamblu de operatii privind primirea, pastrarea si eliberarea unor bunuri materiale apartinand altcuiva”.

Pe langa gestiunea de ansamblu putem discuta si de gestiuni specifice, tipuri, sectiuni ale gestiunii de ansamblu. GESTIUNEA FINANCIARa-ca parte a gestiunii de ansamblu- cuprinde activitati de constituire, dezvoltare, sporire sau reducere ale capitalului si ale fondurilor intreprinderii, utilizarea eficienta a acestora, obtinerea, repartizarea si utilizarea rezultatelor financiare, a profitului.

Gestiunea financiara se refera la: fluxurile dimensionarii si asigurarii capitalului si fondurilor necesare; fluxurile atragerii de capital; fluxurile folosirii fondurilor, obtinerii rezultatelor si repartizarii lor.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Gestiunea Financiara a Intreprinderii - consideratii generale". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: FINANTEGESTIUNEIntreprindere