Management Financiar Bancar - functia financiara

Incarcat la data: 03 Decembrie 2010

Autor: Marius

Pret: 100 credite

Numar pagini: 103

Tip fisier: zip

Marime fisier: 954 kb

O larga circulatie, atat in practica cat si in literatura de specialitate din ultimul timp, o au conceptele de business, afacere, intreprinzator, investitor sau firma. Aceste notiuni sunt prezentate in dictionare, enciclopedii sau lucrari de specialitate, in mod diferit, cu diferite adrese, astfel incat imaginea obtinuta este adeseori contradictorie. Cea mai succinta definitie regasita in dictionarele englezesti defineste notiunea de business ca fiind actiunea de cumparare in scopul revanzarii.
   
Caracteristicile definitorii ale notiunii de business sau afacere, sau firma sunt asigurate de operatiunile de cumparare in scopul revanzarii, indiferent de faptul daca intre cele  doua momente se interpun sau nu fazele de simpla depozitare sau si de prelucrare. Scopul business-ului il reprezinta obtinerea profitului.
   
Firma ar reprezenta forma organizationala, operationala a business-ului. Firmele actioneaza pe piata concurentiala, concurenta fiind conditionarea permanenta a functionarii ei. in lupta concurentiala este vital necesar ca fiecare firma sa urmareasca obtinerea unui profit cel putin la nivelul concurentului, daca nu chiar mai mare (profitul raportat la capitalul investit, rata rentabilitatii economice sau rata randamentului).

Firma se situeaza intr-un mediu economico-juridic conturat prin legislatia in vigoare. Scopul functionarii ei este acela de creare a unor valori materiale si spirituale pentru satisfacerea unei largi palete a trebuintelor consumatorilor, in vederea obtinerii unui profit.

Analizata intr-o viziune sistemica, firma ne apare ca un sistem economic deschis si finit. Aceasta pentru ca:
-    trebuie sa fie in relatii cu mediul sau ambiant (caracterul deschis);
-    trebuie sa fie orientata spre realizarea unor obiective precise, care ii asigura finalitatea actiunilor sale (caracterul finit).
indeplinind cumulativ cele doua conditii impuse de viziunea sistemica, firma se contureaza prin existenta:
a). unei frontiere, care o separa de mediul sau ambiant;
b). elementelor organizatorice, care formeaza configuratia sa structurala si care asigura manifestarea fluxurilor materiale, a fluxurilor monetar-financiare si a fluxurilor informationale;
c). relatiilor ce se stabilesc intre elemente, asigurand functionalitatea acestora.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Management Financiar Bancar - functia financiara". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: MANAGEMENTCIRCULATIEcurs finante
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan