Relatii financiar bancare- curs

Incarcat la data: 07 Ianuarie 2011

Autor: Olimpius

Pret: 80 credite

Numar pagini: 48

Tip fisier: zip

Marime fisier: 111 kb

Globalizarea este fenomenul economic, militar, politic si social care are cel mai mare impact asupra vietii oamenilor de pe mapamond la sfarsitul secolului XX si inceputul secolului XXI.  Este un fenomen legic, ireversibil, dar care are in fata multiple contraste, dezechilibre, fenomene nocive, efecte imprevizibile, de abordarea si rezolvarea carora depinde fundamental viitorul nostru.


Termenul de „globalizare” a fost introdus in 1980 in circuitul lingvistic mondial. In 1990 a luat locul unui mai vechi cuvant „interdependenta”.  Conceptul exista in urma cu decenii sau chiar secole,  imperiile coloniale spaniole, portugheze, engleze sau olandeze de exemplu.


Caracteristici


Globalizarea - uneori denumita globalism - , definita ca o retea de conexiuni, intelegand prin aceasta relatii, legaturi multiple care genereaza un contact mult mai adanc decat o interdependenta.


Retea de conexiuni globala care determina relatii multiple intercontinentale si nu regionale.


Globalizarea se refera la fenomene de distanta, ce se desfasoara pe o scara larga. Este in contrast cu localul, nationalul, regionalismul

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Relatii financiar bancare- curs". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: curs finanterelatii financiar-bancare
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan