Riscul de credit - particularitati si analize

Incarcat la data: 23 Martie 2010

Autor: necunoscut

Pret: 50 credite

Numar pagini: 11

Tip fisier: zip

Marime fisier: 38 kb

Pot fi evidentiate trei atitudini posibile fata de risc: 1) Preferinta fata de risc. in acest caz, se presupune ca persoana care are o asemenea atitudine fata de risc, intr-o investitie apreciaza, in primul rand, riscul acesteia. Deci daca va avea de ales intre doua investitii cu aceeasi profitabilitate, dar cu o probabilitate de producere a profitului diferita, persoana cu preferinta fata de risc va alege investitia mai riscanta (mai incerta).

2) Neutralitatea fata de risc. in acest caz se presupune ca persoana cu o asemenea atitudine fata de risc, la alegerea intre doua variante posibile de investire, va lua in calcul doar marimea profitului scontat, fara a acorda atentie asupra riscurilor posibile.

3) Aversiunea fata de risc. in astfel de caz, alegerea din doua variante de investire cu aceeasi suma a profitului scontat se va face in folosul investitiei mai putin riscante. Adica, persoana cu o asemenea atitudine fata de risc, in momentul luarii deciziei privind investirea, va lua in calcul ambii factori, atat marimea profitului scontat, cat si probabilitatea producerii acestuia.

In comportamentul economic al sau, orice banca trebuie sa adopte aversiunea fata de risc.
Riscul de creditare exprima posibilitatea ca imprumutatii (sau emitentii de titluri) sa nu-si onoreze obligatiile la scadenta.

Riscul de credit poate fi definit ca probabilitatea ca creditul, dobanda sau ambele sa nu fie rambursate la scadenta integral sau partial. De asemenea riscul de credit poate fi redat ca probabilitatea faptului ca costul unei parti a activelor bancii ce este reprezentata de suma creditelor acordate se micsoreaza sau va fi adusa la zero.
Comportamentul unei banci trebuie sa se bazeze pe urmatoarea strategie: un credit nu se acorda decat daca se poate estima ca probabilitatea rambursarii o depaseste pe cea a nerambursarii.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Riscul de credit - particularitati si analize". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSFINANTEANALIZEParticularitaticredit si banci
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan