Curs Fiscalitate

Incarcat la data: 15 Martie 2012

Autor: Simo Hotburn

Pret: Gratuit

Numar pagini: 51

Tip fisier: zip

Marime fisier: 112 kb

Impozitele sunt un element necesar in relatiile economice ale societatii chiar din momentul aparitiei statului. Evolutia si modificarea formelor statului neaparat sunt urmate de modificari ale sistemului fiscal. In prezent, intr-o societate civilizata impozitele constituie pentru stat sursa principala de venituri. In afara de aceasta functie pur-financiara, mecanismul fiscal se aplica de catre stat pentru a influenta procesul de productie, dinamica si structura acestuia, procesul tehnico-stiintific.

Teoria economica a fiscalitatii plaseaza in centrul preocuparilor, studiul efectelor impozitului atit la nivelul microeconomic, cit si  macroeconomic. In acest sens, conceptul de baza este influenta fiscala: adica cine suporta in final povara impozitului si ce efect are aceasta in intreaga economie.

In domeniul fiscal sunt cunoscute mai multe notiuni care se refera la unul si acelasi obiect si anume asezarea, urmarirea si perceperea impozitelor, taxelor si altor venituri in favoarea statului.

Un sistem fiscal poate fi definit ca totalitatea impozitelor instituite intr-un stat care-i procura acestuia o buna parte din veniturile bugetare.

O alta definitie al sistemului fiscal este elaborata de L.Mehl si P. Beltrame, considerind sistemul fiscal ca totalitatea impozitelor in care componentele sunt in legatura dinamica intre ele ca si sistemul economic si aparatul socio-politic.


Sistemul fiscal este expresia vointei politice a unei societati organizate pe un anumit teritoriu, care dispune de o independenta satisfacatoare pentru a-si asigura, prin intermediul organelor reprezentative, „proiectarea” si „dotarea” cu o serie de reguli juridice, si in special, fiscale.

Aparitia si evolutia sistemelor fiscale sunt legate in mod inseparabil de procesul de satisfacere a nevoilor umane si de existenta organizarii sociale a umanitatii.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Curs Fiscalitate". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSCursuriFISCALITATEcurs finante
Bustiera pentru fitness Dri-Fit Swoosh Bustiera pentru fitness Dri-Fit Swoosh Caracteristici Tip: bustiera Sustinere: medie Gen: femei Colectie: Spring-Summer - Autumn-Winter...
Pantofi sport tricotati Tanjun Pantofi sport tricotati Tanjun Caracteristici Pentru: fete Culoare: negru Imprimeu: uni Stil: casual Tip talpa: plata - joasa...
Tenisi de piele cu detalii peliculizate Jaysen Tenisi de piele cu detalii peliculizate Jaysen Caracteristici Tip: tenisi Culoare: alb Stil: casual Material: piele intoarsa - piele Varf:...