Evaluarea si finantarea investitiilor

Incarcat la data: 02 Martie 2010

Autor: flangea razvan

Pret: 50 credite

Numar pagini: 20

Tip fisier: zip

Marime fisier: 18 kb

Intr-o acceptiune larga, financiara, notiunea de investitie este sinonima cu orice actiune de alocare, plasare a capitalului in vederea obtinerii unor castiguri. Potrivit acestei acceptiuni, investitia reprezinta schimbarea unei sume prezente si certe pe speranta obtinerii in viitor a unor venituri superioare dar probabile.

Intr-un sens restrans, contabil, investitia este asimilata cheltuielii efectuate in vederea obtinerii unor bunuri cu valoare mare si de folosinta indelungata. Dimensiunea contabila, cea mai restrictiva, reduce investitia la notiunea de imobilizare in sensul contabil al cuvantului.
   
Activitatea de investitii in cadrul unei intreprinderi are la baza strategia de dezvoltare economica stabilita la nivelul acesteia si se desfasoara pe baza de programe investitionale sau proiecte.
   
Programele de investitii, indiferent de nivelul la care sunt elaborate in cadrul unei intreprinderi, se detaliaza in vederea in vederea implementarii lor in mai multe proiecte investitionale. Proiectul de investitie este definit ca un program complet si autonom de actiune implicand realizarea unei investitii si exploatarea acesteia de-a lungul duratei sale de viata.
   
Deciziile de investitii de capital reprezinta unele dintre cele mai importante si, in acelasi timp, unele dintre cele mai critice tipuri de decizii luate la nivelul unei intreprinderi.
   
Decizia de investitii poate fi definita ca reprezentand procesul prin care resursele intreprinderii (materiale, financiare, umane etc.) sunt angajate in vederea realizarii unor proiecte investitionale destinate obtinerii unor profituri superioare in perioadele viitoare.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Evaluarea si finantarea investitiilor". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSEVALUAREAFINANTEfinantarea investitiilor
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan