Curs fizica

Incarcat la data: 15 Ianuarie 2011

Autor: Roscut Andreea

Pret: 80 credite

Numar pagini: 32

Tip fisier: zip

Marime fisier: 217 kb

Sisteme disperse, Termodinamica chimica, Cinetica chimica, Echilibru chimic

Sisteme disperse


Sistemul dispers este imaginat ca fiind compus dintr-o substanta, repartizata sub forma de particule mici intr-o alta substanta cu care vine in contact. Dupa gradul de amestecare, sistemele disperse pot fi: omogene si eterogene.

 

Sistemul este omogen daca are aceleasi proprietati in orice punct al sau sau daca acestea variaza continuu de la un punct la altul.  Asa, de exemplu, un vas umplut cu o solutie de CuSO4 constituie un sistem omogen, pentru ca are aceeasi concentratie in orice loc al vasului. Cu alte cuvinte, sistemele disperse omogene nu prezinta suprafete de separare, adica componentii sistemului formeaza o singura faza.


Sistemul eterogen este alcatuit din doua sau mai multe componente si prezinta salturi ale proprietatilor in anumite locuri ale sistemului. Locurile in care se produc salturi ale proprietatilor se numesc suprafete de separare iar domeniile omogene delimitate de suprafete de separare se numesc faze. Daca intr-o topitura de staniu se introduce o bucata de fier, acesta ramâne in stare solida; sistemul este eterogen pentru ca este format din faza lichida (topitura) si faza solida (fierul), separate intre ele prin suprafata de separare. Tot asa, intr-un pahar, uleiul si apa formeaza doua faze distincte. 
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Curs fizica". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: FIZICAPARTICULE