Curs Mecanica - Facultatea de nave

Incarcat la data: 03 Decembrie 2009

Autor: trif valentin

Pret: 100 credite

Numar pagini: 92

Tip fisier: zip

Marime fisier: 1160 kb

Miscarea unui corp rigid se poate spune ca este determinata daca se cunosc expresiile vectorului de pozitie, vitezei si acceleratiei unui punct oarecare M al rigidului ca functii de timp, raportate la un sistem de referinta fix.


Se aleg urmatoarele sisteme de referinta (v. Figura 1.1):


- - sistemul de referinta fix (absolut), avand versorii axelor 1111zyxO1i,1j,1k, care sunt versori constanti.


- Oxyz – sistemul de referinta mobil, legat de rigidul in miscare, avand versorii i,j,. Acesti versori au marimi constante dar directii variabile in timp, deci sunt functii de timp.


k


- originea O a sistemului mobil este arbitrara;


- 0reste vectorul de pozitie al originii O fata de sistemul fix;


- vectorul de pozitie al unui punct oarecare M in raport cu sistemul fix este:


rrr01+=, (1.1)


in care: kzjyixr++= este vectorul de pozitie al punctului M fata de sistemul mobil de referinta; r este un vector constant in modul (222zyxOMr++==) dar variabil ca directie in timp datorita versorilor (i,j, k) variabili. Deci:


)t(kz)t(jy)t(ix)t(r++=. (1.2)


tinand seama de (1.2), relatia (1.1) se scrie astfel:


)t(kz)t(jy)t(ix)t(r)t(r01+++=. (1.3)


Vectorul )t(1r depinde de 6 functii scalare de timp, independente. Trei din aceste functii provin de la 0r(x0, y0, z0) iar celelalte 3 de la versorii (i, j, k) care dau orientarea sistemului mobil fata de sistemul fix.


Putem spune deci ca un rigid liber are 6 grade de libertate . Aceste grade de libertate pot fi alese in felul urmator:


- coordonatele originii sistemului mobil in raport cu sistemul fix:


)t(zz);t(yy);t(xx000000=== - trei deplasari- (1.4)

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Curs Mecanica - Facultatea de nave". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: Facultatea de Naveinginerie mecanicacurs fizicadunarea de jos
Bustiera pentru fitness Dri-Fit Swoosh Bustiera pentru fitness Dri-Fit Swoosh Caracteristici Tip: bustiera Sustinere: medie Gen: femei Colectie: Spring-Summer - Autumn-Winter...
Pantofi sport tricotati Tanjun Pantofi sport tricotati Tanjun Caracteristici Pentru: fete Culoare: negru Imprimeu: uni Stil: casual Tip talpa: plata - joasa...
Tenisi de piele cu detalii peliculizate Jaysen Tenisi de piele cu detalii peliculizate Jaysen Caracteristici Tip: tenisi Culoare: alb Stil: casual Material: piele intoarsa - piele Varf:...