Inductia electromagnetica

Incarcat la data: 17 Iunie 2013

Autor: rosca gigel

Pret: Gratuit

Numar pagini: 10

Tip fisier: zip

Marime fisier: 1240 kb

Inca din 1821, Faraday intrevede interdependenta dintre campul electric si campul magnetic, intuind „vartejul magnetic, prin linii de forta inchise in jurul curentilor” si „proprietatea de a induce curenti” adica forta electromagnetica. El descopera experimental fenomenul de inductie electromagnetica zece ani mai tarziu.

Michael Faraday este considerat unul din cei mai geniali experimentatori si savanti din istoria stiintelor. Experimentele sale uimesc prin ingeniozitatea si unicitatea lor. Faraday obtine curent electric variind campul magnetic. in timpul primelor cecetari, Faraday a fost contrariat de faptul ca un curent stationar nu are un efect masurabil asupra unui circuit din preajma. in cursul unuia dintre experimente a observat o usoara deplasare a acului unui galvanometru la inchiderea si la deschiderea unui intrerupator dintr-un circuit fara sursa. Faraday a mai observat ca semnalul acesta, desi slab, aparea numai in timpul deschiderii sau inchiderii circuitului si disparea chiar daca circuitul ramanea inchis. De asemenea a remarcat ca acul galvanometrului devia intr-un sens la inchiderea circuitului si in sens invers la deschiderea lui.

Descoperirea inductiei electromagnetice a confirmat ideea realitatii campului in conceptia lui Faraday. Dintr-o masura cantitativa specifica conceptiei newtoniene, forta de interactiune electrodinamica se transforma intr-o „stare” care umple spatiul cu o substanta continua „campul”. Tabloul lumii inceteaza a mai fi tabloul unui spatiu vid in care se deplaseaza corpuri caracterizate de proprietatile lor dinamice. Interactiunile se transmit din aproape in aproape prin intermediul campului.

 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Inductia electromagnetica". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: REFERATEreferat fizicainductia electromagnetica
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan