Oscilatii mecanice

Incarcat la data: 14 Decembrie 2012

Autor: Pav el

Pret: Gratuit

Numar pagini: 14

Tip fisier: zip

Marime fisier: 137 kb

In general prin oscilatii intelegem variatia periodica in timp sau in spatiu a marimilor caracteristice ale unui corp sau sistem fizic insotita de o transformare a energiei dintr-o forma in alta.

Dupa natura marimilor caracteristice si a formelor de energie care se transforma distingem: oscilatii mecanice, electromagnetice, termice, nucleare, etc. Oscilatiile in care o anumita marime caracteristica f(t) revine la aceeasi valoare dupa anumite intervale egale de timp (numita perioada de oscilatii) se numesc oscilatii periodice.

In functie de numarul parametrilor independenti ce caracterizeaza un corp sau un sistem de corpuri, distingem oscilatii cu un grad de libertate, cu un numar finit de grade de libertate si cu un numar infinit de grade de libertate. In fiecare din aceste clase putem avea oscilatii libere si oscilatii intretinute (fortate). Oscilatiile libere sunt oscilatii aparute in urma unui impuls intial.

 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Oscilatii mecanice". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURScurs fizicacursuri oscilatii mecanice
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan