Curs de Fotografie digitala. UTILIZAREA FILTRULUI UNSHARP MASK DIN PHOTOSHOP.

Incarcat la data: 20 Decembrie 2006

Autor: Iulia Andreea

Pret: Gratuit

Numar pagini: 1

Tip fisier: zip

Marime fisier: 0 kb

Unul din cele mai importante filtre de corectie a imaginii digitale este Unsharp Mask (USM). El corecteaza neclaritatile datorate fotografierii, scanarii sau redimensionarii imaginii. Filtrul USM are trei parametrii care afecteaza doar conturul elementelor din imagine excluzand zonele uniforme si cu contrast scazut.


Radius - controleaza latimea conturului. Valori uzuale intre 0,4 - 2 (Photoshop). Dimensiuni mai mari creaza un halo alb in jurul conturului. Acesta este cel mai important parametru pentru ca o valoare prea mare poate deteriora imaginea. Detaliile fine au nevoie de valori mici in timp ce elementele mai sterse cer valori mai mari. Din aceasta cauza recomand uneori utilizarea filtrului pe zone de selectie.


Threshold - precizeaza cat de mica trebuie sa fie gama tonala a conturului. Acest parametru previne aparitia unor pete asemanatoare zgomotului in zonele uniforme ale imaginii. Valori uzuale intre 3 - 20 (photoshop). Pentru imagini cu detalii folositi valori mai mari (10-18) iar pentru cele cu contururi moi valori mici (1-8). In general efectul parametrului Threshold este mai vizibil la valori mici.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Curs de Fotografie digitala. UTILIZAREA FILTRULUI UNSHARP MASK DIN PHOTOSHOP.". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURScurs fotografie digitalacurs formator
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...