Curs Fotografia digitala. HISTOGRAMA O ARMA SECRETA.

Incarcat la data: 20 Decembrie 2006

Autor: Claudiu Baltazar

Pret: 50 credite

Numar pagini: 6

Tip fisier: zip

Marime fisier: 0 kb

4 (1 review)

Cu ocazia fotografierii unor subiecte foarte contrast, fotograful are de luat o serie de decizii: sa expuna dupa lumini? Sa expuna dupa umbre? Ce sacrifica? Care vor fi detaliile in lumini? Dar in umbre? Daca insa subectul are un contrast redus, intrebarea este: cum sa procedeze ca sa exploateze la maxim gama tonala a negativului.


Unele aparate foto digitale de nivel avansat calculeaza distributia pixelilor dintr-o imagine si afiseaza un grafic de frecventa pe 256 nivele (fiecarui pixel din imagine i se calculeaza nivelul - de la 0 = negru absolut, la 255 = alb pur). O histograma este deci un grafic ce ilustreaza modul in care sunt distributi intr-o imagine pixelii grupati dupa intensitatea de culoare. Analizind aspectul curbei, putem sa determinam amploarea detaliilor in umbre (in partea stanga), la nivelul gri-mijlociu (in mijlocul graficului) si in lumini (in partea dreapta a graficului). Histograma permite fotografului ca, dintr-o analiza simpla, sa decida daca rezultatul este multumitor sau daca trebuie sa repete fotografia cu alte valori ale indicelui de expunere (EV).

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Curs Fotografia digitala. HISTOGRAMA O ARMA SECRETA.". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURScurs fotografie digitalacurs formator