Curs Fotografie digitala. CULORILE, CODIFICAREA CULORILOR SI IMPRIMANTA.

Incarcat la data: 19 Ianuarie 2007

Autor: Iulia Andreea

Pret: 50 credite

Numar pagini: 3

Tip fisier: zip

Marime fisier: 0 kb

5 (1 review)

Combinand doua din cele trei componente ale luminii se obţine acelasi efect ca si prin amestecarea unor vopsele de aceleasi culori.  Lumina albastra si lumina verde dau impreuna culoarea azuriu (cyan) (1).  Lumina rosie si lumina albastra dau impreuna culoarea purpuriu (magenta) (2).  Lumina verde si lumina rosie dau impreuna culoarea galben (yellow) (3).  Desigur, combinand toate lungimile de unda rezulta culoarea alb.


O culoare se reprezinta in mod obisnuit printr-un numar scris in baza 16 (cod hexazecimal) sau 10 (cod zecimal).  
- Codul hexazecimal  specifica compoziţia unei culori printr-un numar format din 6 cifre hexazecimale, RRGGBB, unde RR este cantitatea de rosu (red), GG este cantitatea de verde (green), and BB este cantitatea de albastru (blue) in culoare; valorile componentelor se exprima prin numere de la 00 la FF.
- Codul zecimal este reprezentarea in baza 10 a codului hexazecimal; valorile componentelor se exprima prin numere de la 0 la 255.
Acest sistem de codificare este numit cu acronimul RGB.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Curs Fotografie digitala. CULORILE, CODIFICAREA CULORILOR SI IMPRIMANTA.". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSIMPRIMANTAcurs fotografie digitalacurs formator
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...