Curs Comunicare de specialitate in limba franceza

Incarcat la data: 18 Ianuarie 2010

Autor: STAN CLAUDIA

Pret: 50 credite

Numar pagini: 15

Tip fisier: zip

Marime fisier: 143 kb

Limbaj de interogare = limbaj in care un utilizator solicita informatii din baza de date (BD). De obicei, limbajele de interogare sunt de nivel mai inalt decat limbajele standard de programare. Limbajele de interogare sunt procedurale sau ne-procedurale. in limbajele procedurale utilizatorul indica sistemului succesiunea de operatii asupra BD pentru a determina rezultatul dorit. in limbajele ne-procedurale, utilizatorul descrie rezultatul dorit, fara a indica procedura prin care acesta este obtinut.

Cele mai multe sisteme relationale de BD folosesc un limbaj de interogare in care sunt prezente elemente ale ambelor abordari, atat procedurala, cat si ne-procedurala. Limbaje foarte cunoscute: SQL, QBE, Datalog.
in cele care urmeaza – o introducere in limbajele „fundamentale” sau „pure”, respectiv algebra relationala si calculul relational; sunt limbaje matematice, formale, ambele asociate cu modelul relational de date. Algebra relationala este un limbaj procedural, pe cand calculul relational pe tupluri si calculul relational pe domenii sunt limbaje ne-procedurale. Ambele familii de limbaje sunt concise si formale, fara a poseda „cadrul sintactic” al limbajelor comerciale de interogare; algebra relationala si calculul relational sunt insa limbaje care pun in evidenta foarte bine tehnicile principale folosite in procesul gasirii si extragerii informatiei din BD.

Desigur, un limbaj complet destinat manipularii BD nu este limitat la operatiuni de interogare, ci indeplineste si functiuni de modificare a continutului bazei de date. Astfel de functiuni consta in inserarea si eliminarea de tupluri in executarea unor comenzi de modificare a tuplurilor s.a.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Curs Comunicare de specialitate in limba franceza". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: COMUNICARECURSlimba francezacentrala de specialitate
Jacheta usoara verde oliv inchis Jacheta usoara verde oliv inchis Descriere produs:Tip: jachetaCuloare: verde oliv inchisMaterial: usorDetalii: margini...
Jacheta usoara violet inchis Jacheta usoara violet inchis Descriere produs:Tip: jachetaCuloare: violet inchisMaterial: usorDetalii: margini...
Camasa alba in dungi Camasa alba in dungi Descriere produs:- camasa alba cu dungi albastre- imprimeu text pe partea din spate- guler...