Curs Genetica. CROMOZOMII LA EUCARIOTE

Incarcat la data: 11 Octombrie 2007

Autor: Adriana01

Pret: 50 credite

Numar pagini: 4

Tip fisier: zip

Marime fisier: 0 kb

4 (1 review)

Morfologia cromozomilor
Notiunea de cromozom inseamna in sens strict  corpuscul colorat. La microscop cromozomii pot fi evidentiati in cursul diviziunii celulare ca niste formatiuni avand un structura si un numar caracteristic pentru o anumita specie. Ei asigura transmiterea informatiei genetice de la o generatie  celulara la alta. Cromozomii fiind caracteristici ca marime, morfologie si numar pentru fiecare specie, constituie un criteriu de identificare taxonomica a acestora.


La inceputul mitozei, cromozomii care au suferit o duplicatie in cursul interfazei apar la microscop ca fiind formati din doua subunitati identice denumite cromatide, care sunt unite intr-un singur loc denumit centromer.Dupa aceea cromatidele se separa complet si devin cromozomii fii, care migreaza in cele doua celule-fiice rezultate prin aceasta diviziune.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Curs Genetica. CROMOZOMII LA EUCARIOTE". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSGENETICACROMOZOMII LA EUCARIOTE
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan