Curs Genetica umana si importanta ei in medicina moderna

Incarcat la data: 09 Ianuarie 2010

Autor: alecsandruroman

Pret: 50 credite

Numar pagini: 18

Tip fisier: zip

Marime fisier: 54 kb

Ereditatea este proprietatea unui individ de a  transmite la urmasi caracterele sale  personale precum si cele ale speciei careia ii apartine. Acest proces realizeaza similitudinea biologica dintre parinti si descendenti. Parintii nu transmit insa la copii caractere ci informatiile (continute in genele din gameti) necesare pentru realizarea caracterelor. in acest context, ereditatea este un proces informational care presupune stocarea, expresia si transmiterea informatiei ereditare, pentru realizarea caracterelor ale unui individ. Ereditatea este deci o functie, esentiala pentru viata.

a). Acidul deoxiribonucleic (ADN) este substratul molecular al ereditatii. Aceasta macromolecula, alcatuita din doua catene polinucleotidice dispuse spatial sub forma unei duble spirale helicoidale ("elicea vietii"),  indeplineste trei roluri majore (figura 1.1):

-    ADN detine informatia genetica codificata pentru realizarea caracterelor specifice unui organism. Unitatea fundamentala de informatie ereditara este gena - un segment de ADN care determina un anumit caracter. Modificarea structurii unei gene normale, numita mutatie, produce o varianta genica (“alela”), normala sau anormala.
-   ADN exprima informatia ereditara, prin sinteza unor proteine specifice, care vor forma caracterele morfologice si functionale ale organismului ("o gena ? o proteina ? un caracter") (figura 1.1.a).  
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Curs Genetica umana si importanta ei in medicina moderna". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSIMPORTANTAgenetica umanamedicina moderna
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...