Curs Presiuni asupra mediului

Incarcat la data: 21 Februarie 2010

Autor: marian

Pret: 80 credite

Numar pagini: 33

Tip fisier: zip

Marime fisier: 719 kb

5 (1 review)

Activitatile din agricultura se desfasoara pe suprafata de 14,7 mil. ha care reprezinta 61,79% din teritoriul national. Aceste activitati pot influenta negativ factorii de mediu, inclusiv solul, iar prin acesta si apele freatice sau de suprafata. O serie de factori cum sunt seceta care afecteaza circa 7,1 mil ha, excesul periodic de umiditate din sol pentru 3,78 mil. ha, regimul eolian care coroborat cu textura nisipoasa a determinat eroziunea eoliana pe 0,378 mil. ha si variatia nivelului apelor freatice legata de regimul de precipitatii, determina restrictii puternice asupra utilizarii solului in agricultura.
   
    12.1.2. Evolutiile din domeniul agriculturii, estimarile noilor efective de animale si perfectionarea metodelor de reducere a emisiilor din sectorul agricol
   
    12.1.2.1. Evolutia suprafetelor de paduri regenerate

Pentru asigurarea unei gospodariri durabile a padurilor, un factor determinant este regenerarea acestora. in anul 2006, s-au realizat lucrari de regenerare a padurilor pe suprafata de 27.554 ha, cu 496 ha mai mult fata de anul 2005 si cu 1.132 ha mai mult fata de media perioadei 2002 - 2006.
in perioada 1999 - 2006, prin campania de impadurire s-a regenerarat o suprafata totala de 1.328 ha. Pe de o parte, s-au regenerat natural in urma aplicarii tratamentelor cu regenerari naturale, pe de alta parte au fost efectuate lucrari de impadurire, urmare a aplicarii taierilor de refacere-substituiri. in tabelul nr. 12.1.1. este redata evolutia suprafetelor impadurite pe perioada 1999 – 2006.
Anul 2006 a fost primul cand s-au realizat lucrari de reconstructie ecologica prin impadurire si pe terenurile detinute de persoane fizice si unitati administrativ - teritoriale. Aceste lucrari au fost derulate prin inspectoratele teritoriale de regim silvic si de vanatoare, finantarea fiind asigurata de la bugetul de stat si din Fondul de ameliorare a fondului funciar cu destinatie silvica.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Curs Presiuni asupra mediului". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSATMOSFERAMEDIULPRESIUNI
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...