Curs Variabilitatea ereditara

Incarcat la data: 04 Decembrie 2009

Autor: lucrari licenta

Pret: 100 credite

Numar pagini: 164

Tip fisier: zip

Marime fisier: 873 kb

Genetica este stiinta biologica a carei obiect de studiu il constituie ereditatea si variabilitatea organismelor, stabilind mecanismele care asigura conservarea informatiei genetice precum si cele ale modificarii ereditare.
Anul aparitiei geneticii ca stiinta este 1865, cand GREGOR MENDEL a emis primele legi ale ereditatii, redescoperite in 1900 de HUGO de VRIES, CORRENS si TSCHERMACK (BOTEZ, 1991).
Denumirea de genetica a fost introdusa de BATESON la Congresul de genetica din anul 1906.
Ereditatea, ca obiect de studiu a geneticii reprezinta insusirea descendentilor de a mosteni de la parinti caracteristici asemanatoare. Aceasta insusire asigura stabilitatea caracterelor de-a lungul generatiilor, continuitatea biologica a indivizilor in cadrul speciei de la o generatie la alta. Potentialitatea realizarii acestui caracter se face prin intermediul genelor. Gena este definita ca particula materiala a ereditatii localizata in cromozom si care conditioneaza formarea uneia sau mai multor caractere sau insusiri. Totalitatea genelor unui organism viu (cele nucleare) reprezinta genotipul. Totalitatea genelor din cadrul unui set haploid de cromozomi, transmise ca o unitate de la unul din parinti reprezinta genomul.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Curs Variabilitatea ereditara". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: BIOLOGIEEREDITARAcurs formator
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...