Scurt istoric si continutul geneticii medicale

Incarcat la data: 04 Martie 2013

Autor: Daizy Ioana

Pret: Gratuit

Numar pagini: 13

Tip fisier: zip

Marime fisier: 300 kb

Genetica medicala = domeniul din medicina care se ocupa cu descifrarea si cunoasterea naturii ereditare a bolilor umane.

Studiaza structurile, legile si mecanismele de baza ale transmiterii ereditatii de la o generatie la alta (caractere normale si patologice).

Ereditatea = procesul care determina asemanarea dintre parinti si descendenti, care realizeaza legatura organica dintre generatii, asemanarea dintre ascendenti si descendenti.

Fenotipul = totalitatea caracteristicilor (morfologice, anatomice, fiziologice, psihice si comportamentale) determinate de ansamblul genelor (genotipul) si factorii externi nongenetici (factori de mediu).
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Scurt istoric si continutul geneticii medicale". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: MEDICINACursuricurs genetica
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan