Teoria si metodologia Curriculumului

Incarcat la data: 04 Februarie 2010

Autor: marian

Pret: 80 credite

Numar pagini: 35

Tip fisier: zip

Marime fisier: 104 kb

Cursul propune sudentilor aprofundarea unei teme cu mare aplicabilitate in sistemele educationale contemporane: curriculumul cu toata problematica lui teoretica şi practica. Rolul curriculumului scolar este acela de a trasa itinerarii de studiu in functie de logica didactica şi de alte particularitati ale celor carora li se adreseaza, domeniile cunoasterii nefiind decit surse de selectie pentru curriculumul scolar. Dezideratul ca ariile curriculare sa fie esantioane reprezentative ale cunoascterii  pe acele domenii este confruntat cu presiunea informationala şi cu tendintele de specializare.
   
Sunt prezentate  suporturile curriculare, respectiv planurile de invatamint şi manualele scolare sub impulsul  necesitatii proiectarii unui nou curriculum. Reforma curriculara  este necesara pentru a concretiza schimbarile in educatie, pentru a asigura dezvoltarea pietei profesionale in domeniul educatiei şi pentru a elabora standarde nationale de calitate in educatie. Se schimba astfel paradigma traditionala a adaptarii elevului la scoala in paradigma moderna a adaptabilitatii scolii la elev.
   
Reforma cuprinzatoare presupune intai de toate o reforma curriculara, de aceea este justificata opinia ca astazi curriculumul devine principal operator in demersul pedagogic.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Teoria si metodologia Curriculumului". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSCURRICULUMPEDAGOGIEoriginea omului
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan