Bonitarea terenurilor agricole

Incarcat la data: 28 Noiembrie 2012

Autor: lucrarilicenta

Pret: Gratuit

Numar pagini: 37

Tip fisier: zip

Marime fisier: 1220 kb

5 (1 review)

Bonitarea terenurilor agricole reprezinta o actiune complexa de cercetare si apreciere cantitativa a principalelor conditii care determina cresterea si rodirea plantelor, de stabilire a gradului de favorabilitate a acestor conditii pentru fiecare folosinta. Intrucat capacitatea de productie a terenurilor se modifica sub influenta factorilor naturali dar mai ales datorita interventiei omului, bonitarea trebuie actualizata in permanenta.


Exprimarea favorabilitatii pentru diferite plante se face prin note de bonitare in conditii naturale si prin potentarea notelor de bonitare. Pentru calculul notelor de bonitare in conditii naturale se folosesc anumiti indicatori de bonitare, iar la fel pentru potentarea notelor de bonitare se utilizeaza indicatorii de potentare.

Pentru a gestiona si valorifica resursele de sol, trebuie sa cunoastem nu numai proprietatile acestei resurse, ci si intregul ansamblu de factori de mediu. Data fiind multitudinea conditiilor de mediu, in vederea aprecierii calitatii terenurilor au fost alese dintre acestea doar cele mai importante, si anume conditii legate de relief, de resursele climatice, de hidrologie si de insusirile solului. in cadrul acestor grupe de factori au fost stabiliti numai anumiti indicatori mai semnificativi, mai usor si mai precis masurabili.

Pentru fiecare indicator au fost alcatuite scari valorice sau compartimentari. Treptele scarilor valorice au fost stabilite in asa fel incât sa permita diferentierea influentei lor prin cifre-coeficienti. Fiecare indicator participa la stabilirea notei de bonitare printr-un coeficient de bonitare, care variaza intre 1 si 0. Valoarea coeficientului fiecarui indicator variaza pentru una si aceeasi folosinta, dar si de la o planta la alta.


 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Bonitarea terenurilor agricole". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: Cursuricurs geografiebonitarea terenurilor
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan