Curs Pedologie

Incarcat la data: 25 Ianuarie 2013

Autor: Ioana Raluca

Pret: Gratuit

Numar pagini: 146

Tip fisier: zip

Marime fisier: 1282 kb

Denumirea de pedologie provine de la cuvintele grecesti "pedon" (pamant, cu sensul de sol) si "logos" (discutie, cu sensul de studiu). Deci, din insasi etimologia cuvantului rezulta ca pedologia este stiinta care se ocupa cu studiul solului. Intr-o definitie mai cuprinzatoare, prin pedologie se intelege stiinta care se ocupa cu studiul solului sub aspectul formarii, evolutiei, alcatuirii, proprietatilor, clasificarii, repartitiei geografice, folosirii rationale.

Solul, obiectul de studiu al pedologiei, se defineste, pe scurt, ca fiind corpul natural de la suprafata uscatului care contine materie vie si poate asigura cresterea plantelor. Din punct de vedere practic, atributul fundamental al solului este acela de a fi mediu de viata al plantelor si de a face astfel posibila obtinerea de productii vegetale.

Aceasta calitate esentiala se datoreste faptului ca, solul este un mediu fizic, chimic si biologic, dinamic, care asigura un ansamblu de conditii necesare cresterii vegetatiei naturale si cultivate, constituind suport pentru plante, spatiu de dezvoltare a radacinilor, sursa de substante nutritive si apa etc.


 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Curs Pedologie". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CursuriPEDOLOGIEcurs pedologie
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan