Deseuri si tehnologii de valorificare

Incarcat la data: 25 Ianuarie 2013

Autor: Ioana Raluca

Pret: Gratuit

Numar pagini: 81

Tip fisier: zip

Marime fisier: 1588 kb

Prin Legea nr.265/2006 pentru aprobarea OUG 195/2005 privind protectiei mediului, protectia mediului este declarata un obiect de interes public major. Singura optiune este aplicarea conceptului si principiilor dezvoltarii durabile. Reglementarile acestui act normativ definesc deseul ca orice substanta, preparat sau obiect pe care detinatorul il arunca, are intentia sau are obligatia de a-l arunca.

Gestionarea deseurilor se realizeaza in conditii de protectie a sanatatii populatiei si a mediului. Introducerea pe teritoriul Romaniei a deseurilor in scopul eliminarii este interzisa. In cazul valorifcarii, deseurile pot fi introduse numai cu aprobarea guvernului. Valorificarea deseurilor se realizeaza numai in instalatii, prin procese sau activitati autorizate de autoritatile publice competente.

Transportul (intern si international) si tranzitul de deseuri se realizeaza in conformitate cu acordurile si conventiile la care Romania este parte si cu legislatia nationala specifica.

Procedura de reglementare a activitatilor cu impact asupra mediului este condusa de autoritatile competente pentru protectia mediului (agentiile pentru protectia mediului si autoritatea centrala).

Avizul de mediu se obtine atat pentru documentele de planificare (planurile nationale, regionale si judetene de gestionare a deseurilor) cat si pentru planurile de urbanism (PUZ, PUD).

 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Deseuri si tehnologii de valorificare". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: Cursuricurs ecologieDeseuri si tehnologii de valorificare
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...