Geografia turismului

Incarcat la data: 28 Noiembrie 2012

Autor: lucrarilicenta

Pret: Gratuit

Numar pagini: 38

Tip fisier: zip

Marime fisier: 73 kb

Se poate spune ca fenomenul turistic reprezinta unul din segmentele cele mai eficiente din economia mondiala, caracterizat prin dinamica sa, motivatii multiple, precum si marea diversitata a formelor de manifestare.

Activitatea turistica aduce contributii importante in venitul annual al unor tari precum Spania, Franta, Italia, Turcia, Egipt, Tunisia, fiind una din cele mai importante ramuri economice. In prezent tarile membre UE realizeaza peste 40 % din volumul total al incasarilor din turism, ramanand primul “focar turistic” al lumii.
Desi reprezinta una din cele mai importante ramuri economice si creeaza annual prin dinamica ei milioane de locuri de munca, turismul nu poate fi acceptat ca o industrie, intrucat nu produce bunuri material rezultate din prelucrarea tehnologica a materiilor prime.

Turismul este prin esenta lui un fenomen geografic ,desfasurat sub toate formele sale, in mediul geografic, fiinf totodata influentat de factorii geografici naturali,economici si sociali ai acestuia.
Turismul a devenit obiect de studiu al geografiei turismului inca din 1919 (Germania),dar a fost recunoscuta ca ramura distincta in 1939 (Varsovia).
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Geografia turismului". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: Cursurigeografia turismuluicursuri geografie
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan