Geografie fizica generala

Incarcat la data: 09 August 2013

Autor: Federciuc Claudia

Pret: Gratuit

Numar pagini: 49

Tip fisier: zip

Marime fisier: 99 kb

Denumirea disciplinei provine de la Eratosthenes matematician si filosof grec care a trait in Alexandria, intre anii 275-195 I. H. si care a definit geografia ca pe o descriere a Pamantului (Gheea = Pamant;  grafein = a descrie)
 

  • Alexander von Humboldt (1769 - 1859) geograf si naturalist german considerat intemeietorul geografiei moderne, a definit geografia ca avand drept scop "studierea legilor generale si a legaturilor interne ale fenomenelor telurice".
  • Paul Vidal de Blache (1845 - 1918) geograf francez si unul din cei mai mari reprezentanti ai geografiei de la sfarsitul secolului al XlX-lea  considera  ca  "geografia  este stiinta  locurilor" care  au  trasaturi diferite  datorita "diferentelor sociale, asociate cu diversitatile locurilor".
  • Karl Ritter (1779-1859), un mare istoric german, afirma ca „Geografia studiaza Pamantul ca o casa de educatie a geniului omenesc” sau „geografia studiaza relatia dintre om si mediul sau planetar”.
  • Emmanuel de Martonne (1873 - 1955) un emerit geograf francez afirma ca „Geografia studiaza repartitia la suprafata Globului, a fenomenelor fizice, biologice si umane, cauzele acestei repartitii si raporturile fizice ale acestor fenomene”.
  • Ulterior acelasi geograf afirma ca  „Geografia este stiinta despre Pamant sau stiinta care cerceteaza relatia dintre masele celor patru invelisuri planetare, atat din punct de vedere static (forma, dimensiune, pozitie), cat si din punct de vedere dinamic (directie, intensitate, ritm).
  • Geograful roman Simion Mehedinti (1869-1962) a definit geografia ca fiind „stiinta care descrie relatiile (statice si dinamice) dintre masele celor patru invelisuri planetare.
     

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Geografie fizica generala". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: Cursurigeografie fizicacurs geografie
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...