Geologie

Incarcat la data: 13 Ianuarie 2013

Autor: Ghiman Marcel

Pret: Gratuit

Numar pagini: 4

Tip fisier: zip

Marime fisier: 11 kb

Geologia este stiinta Pamantului. Etimologia cuvantului “geologie” provine din grecescul “ge”(Pamant) si “logos” (inseamna vorbire, discurs, mai tarziu folosit insensul de stiinta). “Geo” inseamna “despre Pamant”, iar adaugat altorstiinte cum ar fi chimia si fizica, defineste “geochimia” si “geofizica” sauchimia Pamantului, fizica Pamantului.
     

Geologia este stiinta care studiaza structura si compozitiaPamantului, respectiv materialele constituente si procesele care legenereaza. Ea explica remodelarea continua a suprafetei Pamantului,apeland la modul in care actioneaza procesele externe si la interactiunealor dinamica cu procesele interne. stiinta Pamantului nu se limiteaza lastarea lui actuala, la ceea ce vedem noi astazi, ea face o incursiune inistoria Pamantului reconstituind evolutia sa pana in zilele noastre.
      
Investigatiile geologice pornesc de la urmatoarele reperefundamentale:

  • Pamantul a evoluat de-a lungul istoriei sale si va continua saevolueze;
  • Planeta Pamant are 4.6 miliarde de ani, iar omul a aparut doarin ultimele milioane de ani; astfel, el este martorulevenimentelor desfasurate intr-un interval de timp reprezentanddoar 0.043% din istoria Pamantului; primele organisme multicelulare au aparut in urma cu 700 milioane de ani, deciorganismele sunt implicate doar intr-o proportie de 15% dinistoria Pamantului (McConnell, 2001; Keller, 1992).
     

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Geologie". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: Cursuricurs geologiegeologia pamantului
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...