Geomorfoligie

Incarcat la data: 28 Noiembrie 2012

Autor: lucrarilicenta

Pret: Gratuit

Numar pagini: 18

Tip fisier: zip

Marime fisier: 148 kb

Miscarea materialelor se face sub impulsul gravitatiei. Ea se realizeaza in 2 moduri principale:
1. Prin intermediul unui mediu / agent de transport - se numeste transport si este efectuata in mod obisnuit de catre rauri, ghetari, apa marii, vant;
2. Prin autodeplasare (miscare de la sine) - se mai numeste deplasare de mase.
Ambele procese constituie miscarile maselor la suprafata globului.


FORTELE MOTRICE ALE DEPLASARII
Exista o serie de forte care contribuie la miscarea materialelor  sau care provoaca trecerea de la starea de repaus la cea de miscare, facilitand astfel manifestarea gravitatiei: forte motrice. Exista insa si forte  ce se opun deplasarii: frecarea.
Forte motrice: greutatea maselor, procesele care pot provoca schimb de volum, presiunea si actiunea radacinilor si a animalelor.

Greutatea maselor
Un moment esential al miscarii maselor in general / al particulelor lor este depasirea starii de repaus / punerea in miscare. Acest salt solicita o forta mult mai mare decat cea necesara pentru deplasarea aceluiasi corp care se afla deja in miscare. Momentul respectiv este indicat prin notiunea de prag de declansare in opozitie cu pragul de oprire.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Geomorfoligie". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CursuriGEOMORFOLOGIEcurs geografie