Introducere in Topografie

Incarcat la data: 17 Ianuarie 2012

Autor: Puzderca Stefan

Pret: Gratuit

Numar pagini: 6

Tip fisier: zip

Marime fisier: 15531 kb

Definitia si obiectul topografiei

 

Surse:
Nastase A., Osaci-Costache Gabriela (2005), Topografie-Cartografie, editia a II-a, revazuta, Editura Fundatiei „Romania de Maine”, Bucuresti.
Nastase A. (1983), Cartografie - Topografie, Editura Didactica si Pedagogica, Bucuresti.

 

DEFINITIA sI OBIECTUL TOPOGRAFIEI
Inca din antichitate, omul a  simtit nevoia de a descrie formele terenului, anumite itinerarii, rute  maritime si orice alte elemente utile pentru viata sa. in mod sigur, primele tentative, in absenta cunostintelor  matematice si geometrice si a instrumentelor adecvate au dat nastere unor harti atat de imprecise, ca atingeau doar in parte scopul pentru care fusesera realizate. Cu timpul, datorita progresului stiintelor, a mijloacelor de transport si a instrumentelor, opera realizatorilor de harti a devenit din ce in ce mai precisa, pana cand ajungem in zilele noastre la metodele actuale de realizare a reprezentarilor cartografice.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Introducere in Topografie". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: DEFINITIEterentopografie
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan