Mineralogie si petrografie

Incarcat la data: 28 Noiembrie 2012

Autor: lucrarilicenta

Pret: Gratuit

Numar pagini: 20

Tip fisier: zip

Marime fisier: 814 kb

Definitie: Mineralogia si petrografia se incadreaza in grupul stiintelor geologice care se ocupa cu studiul scoartei Pamantului. Ambele discipline au ca obiectiv studiul mineralelor si rocilor cue alcatuiesc scoarta terestra.
 
In inteles restrains, mineralogia este stiinta care se ocupa cu studiul mineralelor,iar petrografia se ocupa cu studiul asociatiilor de minerale, al rocilor. Intre aceste doua discipline exista o legatura dialectica, datele lor completandu-se reciproc.
 
Sub denumirea de mineral, in sensul strict al cuvantului, intelegem o substanta naturala, solida, anorganica, omogena din punct de vedere fizic si chimic, formata in scoarta Pamantului care face parte integranta din ea.
 
Clasificarea moderna a mineralelor are la baza clasificarea bazata pe criteriul chimic,al celebrului chemist suedez Jean Jaques Berzelius (1779-1848).
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Mineralogie si petrografie". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: GEOGRAFIECursuriMineralogie si petrografie
Jacheta usoara verde oliv inchis Jacheta usoara verde oliv inchis Descriere produs:Tip: jachetaCuloare: verde oliv inchisMaterial: usorDetalii: margini...
Jacheta usoara violet inchis Jacheta usoara violet inchis Descriere produs:Tip: jachetaCuloare: violet inchisMaterial: usorDetalii: margini...
Camasa alba in dungi Camasa alba in dungi Descriere produs:- camasa alba cu dungi albastre- imprimeu text pe partea din spate- guler...