Nivelmentul

Incarcat la data: 10 Noiembrie 2012

Autor: lucrarilicenta

Pret: Gratuit

Numar pagini: 52

Tip fisier: zip

Marime fisier: 10690 kb

Nivelmentul sau altimetria este partea din topografie care se ocupa cu studiul instrumentelor si al metodelor de determinare a altitudinii punctelor caracteristice ale reliefului, a diferentei de nivel si cu reprezentarea in plan a reliefului terenului.
   
Completarea planimetriei cu nivelmentul permite intocmirea planurilor topografice, care in afara conturului suprafetei ridicate mai reprezinta si relieful acesteia, dand astfel, o imagine mai completa si mai expresiva a terenului ridicat.
   
Cunoasterea reliefului este necesara:

  • la efectuarea lucrarilor de proiectare, executare, exploatarea diverselor obiective tehnice din diferite domenii (constructii, transporturi, imbunatatiri funciare etc.);
  • in cercetari stiintifice care urmaresc miscarea pe verticala a scoartei terestre;
  • la efectuarea diferentei de nivel dintre mari si oceane, deformari si tasari ale unor constructii tehnice etc.


Metodele si aparatele folosite in nivelment sunt in functie de precizia ceruta si de relieful terenului.

Astfel:

  • pentru lucrari de precizie si de mare precizie se folosesc nivelele;
  • pentru lucrari aproximative sau de precizie mica se folosesc tahimetrele sau teodolitele.


Avand diferentele de nivel se calculeaza cotele sau altitudinile punctelor, iar cu ajutorul acestora se reprezinta relieful terenului pe plan sau pe harta.
Fara a avea relieful terenului nu este posibila proiectarea amenajarilor hidroameliorative, constructiilor, a drumurilor etc.

 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Nivelmentul". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: Cursuricurs geografienivelmentul
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...