Riscuri geomorfologice induse de activitatile antropice

Incarcat la data: 28 Noiembrie 2012

Autor: lucrarilicenta

Pret: Gratuit

Numar pagini: 45

Tip fisier: zip

Marime fisier: 5477 kb

Cu exceptia unor terenuri greu accesibile sau extrem de neprielnice pentru viata si a oceanului planetar, mediul inconjurator, peste tot pe Terra, reprezinta un mediu modificat antropic.

De la aparitia sa omul a incercat sa modifice mediul natural in sensul dorit de el, pentru a-si asigura protectie, hrana, caldura, pe scurt, supravietuirea si dezvoltarea (Visan et al., 2000). La inceput interventia antropica a fost cat se poate de neglijabila, in primul rand datorita numarului redus al locuitorilor planetei, insa cu timpul efectele s-au amplificat.

In neolitic (7000-8000 de ani i.Hr.) s-a inregistrat prima mare explozie demografica.

Populatia a inceput sa se ocupe intr-o masura tot mai mare de domesticirea si cresterea animalelor, de cultura plantelor, drept pentru care suprafete tot mai intinse de padure au fost transformate, fie prin defrisari, fie prin incendieri, in terenuri agricole. Situatia aceasta a continuat si in antichitate, cand, din cauza eroziunii, au inceput sa fie scoase din circuitul agricol suprafete insemnate.

Din secolul al XVIII-lea, industrializarea a contribuit si la o mai mare deteriorare a mediului, datorita exploatarii resurselor naturale, urbanizarii, constructiilor hidrotehnice, extinderii cailor de comunicatii, ca urmare a unei sustinute cresteri demografice.

Drept urmare, in ultimii 300 de ani activitatile antropice au modificat profund peisajul geografic. Impactul omului asupra reliefului a survenit in urma urmatoarelor activitati: constructia de adaposturi si asezari, practicarea agriculturii, activitati forestiere, miniere, urbanizare, constructia de cai de comunicatii, constructii hidrotehnice.


 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Riscuri geomorfologice induse de activitatile antropice". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSCursuricurs geografieriscuri geomorfologice
Jacheta usoara verde oliv inchis Jacheta usoara verde oliv inchis Descriere produs:Tip: jachetaCuloare: verde oliv inchisMaterial: usorDetalii: margini...
Jacheta usoara violet inchis Jacheta usoara violet inchis Descriere produs:Tip: jachetaCuloare: violet inchisMaterial: usorDetalii: margini...
Camasa alba in dungi Camasa alba in dungi Descriere produs:- camasa alba cu dungi albastre- imprimeu text pe partea din spate- guler...