Curs Ginecologie. MODIFICARII ALE ORGANISMULUI MATERN IN TIMPUL SARCINII

Incarcat la data: 25 Iunie 2007

Autor: cornel sandulescu

Pret: 50 credite

Numar pagini: 3

Tip fisier: zip

Marime fisier: 0 kb

Una dintre functiile importante ale vietii este aceea de reproducere pentru realizarea ei organismul prezinta organe diferite la femei si barbatii. Prin elemente sexuale se inteleg gameti( spermatozidul si ovulul), gametul masculin este cel mobil care prezinta miscarii ondulatori este format din 3 parti cap, piesa intermediara si coada are o lungime aproximativa de 50-60 microni dintre care 4-5 microni are capul, 4-5 microni are piesa intermediara si restul coada.


Ovulul matur este cea mai mare celula din organism avand o forma globuloasa si diametru aproximativ de 200 microni, se gaseste in interiorul unei vezicule pline de lichid(foliculul Graff) care are rol de adaptare si hranirea ovulului pana la ovulatie, dupa care se transforma in corp galben, acesta participa la pregatirea endometrului pentru nidatie(cuibarirea oului).
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Curs Ginecologie. MODIFICARII ALE ORGANISMULUI MATERN IN TIMPUL SARCINII". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSGINECOLOGIEmodele ale comunicarii
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan