Curs Hemoragii in ultimul trimestru de sarcina

Incarcat la data: 25 Ianuarie 2010

Autor: necunoscut

Pret: 50 credite

Numar pagini: 6

Tip fisier: rar

Marime fisier: 21 kb

Sangerarile din trimestrul trei de sarcina complica intre 2-5 % dintre toate sarcinile, diagnosticul lor diferential fiind complex. Desi in multe cazuri nici o susrsa evidenta de sangerare nu poate fi identificata, trebuie intotdeauna excluse placenta praevia si decolarea prematura de placenta normal inserata datorita riscului materno-fetal pe care acestea il implica.


PLACENTA PRAEVIA
Definitie si clasificare
Placenta praevia reprezinta insertia anormala a placentei pe segmentul inferior, in apropierea sau pe orificiul intern al colului, situatie care poate determina hemoragii redutabile in cursul sarcinii si a travaliului, care pot ameninta viata mamei si a fatului.
In raport cu orificiul intern al colului exista 4 tipuri de placenta praevia:
- Placenta praevia laterala : cu insertie la distanta de orificiul intern al colului
- Placenta praevia marginala: placenta este tangenta la orificiul intern al colului
- Placenta praevia partial centrala: placenta acopera numai o parte a orifiului intern
- Palcenta praevia total centrala: placenta acopera in intregime orificiul intern
 

 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Curs Hemoragii in ultimul trimestru de sarcina". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSHEMORAGIEcurs sarcina
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan