Arhitectura sistemelor de calcul

Incarcat la data: 23 Aprilie 2012

Autor: robert irinel

Pret: Gratuit

Numar pagini: 161

Tip fisier: zip

Marime fisier: 608 kb

Sistem (definitie) = Un ansamblu de elemente inter-relationate ce compun un intreg. Termenul de „system” in latina si greaca inseamna „a pune impreuna, a combina”. Un subsistem este o parte a unui sistem.


In mod tipic un sistem este alcatuit din componente (elemente) care sunt interconectate si interactioneaza pentru a facilita fluxul de informatie. In functie de tipul sistemului acesta se poate diferentia de elemente, masini, procese.

Tipuri de sisteme:
• Sisteme deschise – Sisteme care pot fi influentate de evenimentele din afara granitelor lor.
• Sisteme inchise - Sisteme care nu sunt influentate de evenimentele din afara granitelor lor.
• Sisteme dinamice – Sisteme cu componente sau fluxuri care se schimba in timp.


O distinctie care trebuie specificata este intre sistemele fizice si cele conceptuale. Cele conceptuale sunt abstracte si au la baza idei ajutand la modelarea sistemelor fizice.
Arhitectura sistem = dispunerea si interconectarea componentelor pentru a obtine functionalitatea dorita a sistemului.

1.1.2. Conceptul de cutie neagra (black box)
Definitie. Un sistem cu intrari (I), iesiri(E) si transformari (F(x)) cunoscute, dar cu continut necunoscut se numeste black-box. Proprietatea cea mai importanta a cutiei negre este utilizabilitatea. I.e. utilizare fara a cunoaste detalii de implementare.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Arhitectura sistemelor de calcul". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: INFORMATICACursurisuport de curssisteme de calcul
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan