Arhitectura unui sistem de calcul

Incarcat la data: 31 Ianuarie 2013

Autor: Peagu Laura Denisa

Pret: Gratuit

Numar pagini: 23

Tip fisier: zip

Marime fisier: 688 kb

Un calculator este un sistem de calcul al carui rol este de a procesa date si de a efectua calcule foarte complexe la viteze de lucru ce depasesc cu mult posibilitatile creierului uman. Procesarile de date se realizeaza prin intermediul unor seturi de instructiuni denumite programe.

Astfel, un sistem de calcul reuneste doua componente de baza, care se gasesc intr-o legatura de conditionare reciproca:

A. Componenta hardware reprezinta ansamblul elementelor fizice, care compun calculatorul electronic: circuite electrice, componente electronice, dispozitive mecanice si alte elemente materiale ce intra in structura fizica a calculatorului electronic.

B. Componenta software cuprinde totalitatea programelor reprezentand “inteligenta calculatorului”, prin care se asigura functionarea si exploatarea sistemului de calcul. Prin componenta software, utilizatorul transmite calculatorului metodele de gestiune a resurselor, logica prelucrarii datelor precum si modelele de structurare si redare sau stocare a acestora.

Elementele ce compun hardware-ul calculatorului, privite din punct de vedere al rolului lor in procesul prelucrarii datelor si al modului in care acestea comunica intre ele, sunt individualizate si grupate astfel:

A. Unitatea centrala, reprezentat prin placa de baza (aflata in interiorul carcasei), pe care sunt dispuse componentele utilizate in procesare: UCP-ul (Unitatea centrala de prelucrare), memoria de lucru RAM, etc.


 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Arhitectura unui sistem de calcul". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: Cursuricurs informaticasisteme de calcul
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan